Glazen

";

Er bestaat een hele waaier aan brilglazen met diverse concepten, zowel voor vertezicht, nabijzicht, en een combinatie van beide. Ook niet te vergeten de tussenafstanden (computer enz…).

Elke klant is uniek, daarom zoeken wij als optiekzaak naar de beste oplossing voor U. De keuze voor het juiste glas wordt bepaald door de sterkte van de brilglazen en de esthetische wensen van U als klant.

Een kort overzicht van de verschillende glazen willen wij U kort uitleggen:

Unifocale brillenglazen

Unifocale brillenglazen hebben maar één dioptrische sterkte over het hele brillenglas. Ze kunnen ingezet worden om slecht zicht nabij (verziendheid) of veraf (bijziendheid) te corrigeren. Daarom vormen unifocale brillenglazen de basis van zowel brillen voor veraf als voor leesbrillen. Deze twee populaire briltypes worden niet alleen in verschillende sterktes aangeboden, maar ze zien er ook anders uit: unifocale brillenglazen voor verzienden zijn op het midden van het brillenglas iets dikker, terwijl unifocale brillenglazen voor bijzienden iets dikker zijn bij de randen.

Bijziendheid (myopie): ‘min-glazen’

Gaat u steeds dichter bij de televisie zitten of knijpt u vaak met de ogen? Vaak is dit een teken dat u moeite heeft met in de verte te kijken. Negatieve brillenglazen (‘min-glazen’) zorgen ervoor dat u weer zonder knijpen ook in de verte scherp kunt zien.

Verziendheid (hypermetropie): ‘plus-glazen’

Als verziende heeft u moeite met lezen en krijgt u daarbij misschien snel hoofdpijn? Met positieve brillenglazen (‘plus-glazen’) kan dit ongemak verholpen worden.

Er zijn natuurlijk nog veel meer zaken om rekening mee te houden, maar het gaat te ver om daar te diep op in te gaan.

Multifocale glazen

Multifocale glazen zijn brillenglazen waarmee men niet alleen veraf en dichtbij kan zien, maar ook op alle tussenliggende afstanden. Als U een leesbril nodig heeft en daarbij ook een correctie voor veraf, kan U kiezen voor multifocale glazen.
Multifocale glazen kenmerken zich door een van boven naar beneden geleidelijk toenemende sterkte. De sterkte aan de bovenzijde van het glas is die voor veraf zien en is aan de onderzijde die voor lezen.
Multifocale glazen bestaan in meerdere kwaliteiten en daarbijhorende prijzen. De betere multifocale glazen kunnen aanzienlijk duurder zijn dan de standaard.
Aan deze glazen worden verbeterde eigenschappen toegeschreven als een breder gezichtsveld, een hogere scherpte en helderheid en een soepeler overgang tussen wisselende kijkafstanden volgens de allernieuwste technieken, dewelke Uw comfort en gewenning optimaler maken.

Degressieve glazen/tussenafstandsbril

of anders gezegd een ‘computerbril’:
Een luxueuze lees- en computerbril, m.a.w. een duidelijk en breed gezichtsveld op korte en middellange afstand, ideaal voor de combinatie lezen/computer.

Behandelingslagen op uw glazen

Brillenglazen kunnen diverse coatings hebben. Deze worden aangebracht op de voor-en achterkant van is glazen om uw kijkcomfort en de bescherming van uw glazen te verhogen.
Deze behandelingen zijn goed voor:

  • de levensduur van uw glazen
  • de kwaliteit van uw zicht
  • het onderhoudsgemak van uw glazen
  • het kijkcomfort te verhogen
  • de bescherming van uw ogen
  • minder visuele vermoeidheid

Ontspiegeling

Een ontspiegelingslaag (of anti-reflectielaag) neemt niet alleen spiegelingen in uw brillenglas weg, waardoor anderen je ogen beter kunnen zien, maar het is vooral bedoeld om reflecties te vermijden. Hierdoor heb je een veel helderder beeld en het maakt je glazen ook doorzichtiger, zodanig dat er meer licht doorgelaten wordt. Er zijn meerdere soorten coatings voor ontspiegeling, dewelke de prijs van uw glazen kan bepalen.

Hardingslaag

Een hardingslaag maakt de brillenglazen krasbestendiger. Kunststof is niet zo hard als glas, waardoor het zonder deze laag na verloop van tijd dof wordt en krassen kan krijgen. Niet alleen is dat niet mooi, de scherpte en helderheid van uw beeld gaat op deze manier achteruit.

Kwetsbaarheid van coatings op brillenglazen

Verkeerd reinigen kan ook moderne brillenglazen beschadigen, zelfs al hebben deze een krasvrije, harde coating. Als je je glazen reinigt met agressievere schoonmaakmiddelen of met heet water, kan de coatingslaag hieronder lijden. Het is dus zeer belangrijk GEEN schoonmaakmiddel, en geen oplosmiddelen zoals alcohol of aceton. Ook ruwe doekjes, of doekjes waarop reeds zand of vuil zit, kunnen op termijn schade aan uiw glazen aanrichten. Als een coating op uw glazen beschadigd is geraakt, is het onmogelijk om deze te herstellen en/of opnieuw aan te brengen.

Wij raden aan uw glazen te reinigen met een professionele reinigingsspray en/of louter met koud of lauw water. Nadien drogen met een zacht doekje dat niet pluist. Een brillenbad voor uw volledig montuur en glazen is tevens aan te raden.

Speciale coatings:

Blue control – bescherming tegen blauw licht

Smartphones, tablets, computers en televisies zijn inmiddels een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. We gebruiken deze apparaten voor ons werk, onze studie en onze ontspanning. Langdurig gebruik van deze apparatuur heeft echter ook een negatieve kant. Het kan de ogen overbelasten en vermoeid maken. Deze coating helpt deze invloeden deels tegen te gaan. Het biedt doeltreffende bescherming tegen blauw licht en geeft daarmee extra comfort in een digitale wereld.
BlueControl neemt schittering weg en vergroot het contrast. Door de doeltreffende bescherming tegen blauw licht blijven uw ogen in betere conditie en profiteert u van comfortabeler en meer ontspannen zicht. BlueControl is de optimale oplossing voor mensen die langdurig achter digitale schermen zitten, zoals studenten, gamers, jonge professionals en mensen die op een kantoor werken.

UVControl – bescherming tegen UV-licht

Ultraviolet licht van de zon is een bron van het belangrijke vitamine D, maar UV-licht kan ook schadelijk zijn en wordt in verband gebracht met grijze staar en andere oogaandoeningen en oogziektes. Met name kinderen, ouderen en degenen die veel tijd in de openlucht doorbrengen, zijn kwetsbaar. UVControl is een unieke coating die mensen van alle leeftijden in alle situaties volledige bescherming tegen ultraviolet licht biedt.
Hoewel veel mensen weten dat directe blootstelling aan UV-stralen schade kan aanrichten, zijn de gevaren van indirecte blootstelling minder bekend. UVControl wordt op de achterzijde van het glas aangebracht om te voorkomen dat indirecte of weerkaatste UV-stralen uw ogen bereiken. Deze innovatieve benadering garandeert 100% bescherming tegen UV-licht.

Meekleurende coating

Een andere bril opzetten om bij verandering van de lichtomstandigheden, zoals fel zonlicht of ‘zware’ lucht goed te kunnen blijven zien, kan vervelend zijn. Als U bijzonder gevoelig bent voor fel licht, kan dit tevens een oplossing bieden.
U hebt op deze manier een bril op sterkte en een zonnebril in één.
Meekleurende brillenglazen reageren consistent op licht, ultraviolet licht en temperatuur. Uw glazen worden snel donkerder als u naar buiten gaat en worden weer even snel licht als u naar binnen gaat. Tijdens deze snelle overgangen blijft tevens volledige bescherming tegen UV-licht gehandhaafd.Met meekleurende brillenglazen kunt u alles doen wat u graag doet, zonder visuele belemmeringen. U hebt de keuze tussen verschillende natuurlijke tinten, o.a. bruin, grijs en groen.